Slip ud af det mentale fængsel – lyt til dine følelser

Vores følelser kan tage os til fange, når vindene blæser. Når for eksempel du ”rammes” af angsten eller frygten og din mave snører sig sammen, dit hjerte begynder at pumpe så meget at du kan høre din egen plus slå, når sveden pibler frem på din pande eller ryg. Din krop og dit sind er gået i overlevelsesmode. For at beskytte dig for det værst tænkelige – truslen om døden.

Hele dit alarmberedskab er kommet på overarbejde og dit sympatiske nervesystem sætter fut i alle dine følelser. Når følelserne har sat gang i hele din fysiske krop, vil du ofte fristet til at tro at følelserne er dine ”fjende” og kan måske tale nedsættende til dig selv, fordi at dine følelser har overfuset dig.  Når du nægter at acceptere og anderkende de følelser som kommer, øges modtrykket og de ”uønskede følelser” vil komme trefoldig igen. I håb om at du lytter.  De larmer af en årsag.

Videnskabelige undersøgelser viser at jo bedre du er til at navigere i livet – at lytte til din indre GPS – at sætte ord på dine følelser du oplever samt at beskrive hvor og hvordan de opleves i din krop, jo mere tilfreds og succesfyldt oplever du dig selv.

Det er ikke altid at det er så nemt at lytte – for vi er vant til at alle lyde kommer udefra – fra de mennesker som vi er i blandt, fra trafikken, fra TV, radio og computer. Og når vi ikke kender ”lyden indefra”, ved vi ikke helt hvad vi skal lytte efter.

Meditation kan hjælpe dig til at finde ”lyden” inden i dig, hvor du observerer, identificerer og responderer, i stedet for at reagere. Du vil over tid med meditation, opleve at ”lyden” indefra har et budskab til dig, og det er det budskab som du efterfølgende kan vælge at handle på. Men som med så meget andet, skal du have tillid og tålmodighed til processen, så du har dig selv med. Det som har været det sværest for mig, da jeg startede med at meditere, var at have tillid til at ”det ikke at handle” også var en handling.

Igennem meditation vil du langsomt opdage at du få en relationen til dig selv, som er helt unik og som vil vokse fra gang til gang. På den måde skaber du en dialog med dig selv, som er konstruktiv og støttende for dig. Det vil med andre ord sige, at den splittelse som mange mennesker oplever – hvor de rent billedligt har en ”engle” på den ene skulder og en ”martyr” på den anden skulder, langsomt trækker sig i baggrunde. De går simpelthen på pension, for nu har ”de” råbt dig op, til at forstå at selvledelse kommer indefra og intet andet sted fra.

Ønsker du at slippe ud af det mentale fængsel af tankemylder og utilstrækkelighed?

Hvis du fortsætter af den vej du allerede er gået, så får du samme resultat.

Vælg en anden vej – og du slipper fri.

 

0 replies

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *