Når logikken går os til hovedet

Alt her på jorden er på en eller anden måde baserede på enten en hypotese eller en teori, alt efter om man vælger at kigge på verden ud fra et naturvidenskabelig (logisk funderet) perspektiv eller en overbevisning.

Meget viden ændre sig dog over tid, ” vi bliver klogere” – som man siger. Der kommer ny evidensbaseret viden til.  Men indtil at emnet har været igennem “maskinen” af metodisk statistik, er det jf. evidensbaseret viden ikke pålidelig viden. Det vil sige at det som vi ikke kan sætte på en formel, i princippet ikke en viden vi kan bruge til noget, ej heller ikke kan stole på.

Vores natur er for os mennesker vores ramme og den verden som vi oprindelig er skabt ud fra. Menneskeheden ville gå til grunden uden naturen, og naturen ville blot overtage hele verden uden mennesket.  Jo mere vi bevæger os væk fra naturen, jo mere ufleksible, og adskilte, bliver vi. Derved kan vores sind komme til at tro at verden kun består af “rigtig og forkert” uden vilje til forandring af logik og overbevisninger – det bliver “enten eller” i stedet for “både og”.  Måden du ser livet på kan dermed blive en kamp om, at være bedre vidende, i stedet for mere vidende.

Konsekvensen af kun at stole på evidens baseret viden kan udmunde i at du ikke selv får lov til at bruge din egen intuition, men at du skal rette dig efter hvad videnskaben fortæller dig.

Et typisk eksempel, er når du går til den almene læge, og fortælle at du har ondt et eller andet sted i kroppen. Så tages der en masse prøver og resultatet evalueres og konklusionen er ofte ”Du fejler ikke noget”.  Det vil med andre ord sige at den evidensbaseret viden vægter højere end det du kan mærke.  Hvis du ikke kan bevise at du har ondt et eller andet sted i kroppen, så er du bare svag og skal tage dig sammen. Det er i den grad at undertrykke mennesket natur. Det paradoksale i den sag er at såfremt vi skal kunne bevise alt, for at det er virkeligheden, så eksisterer  vi slet ikke, for vi kan ikke bevise ”hvordan livet er opstået” –  der findes teorier herom, men ikke noget vi kan bevise.

Når din indre GPS er defekt eller er blevet overhørt tilstrækkelige mange gang, kan du ikke længere føle hvad der er det rette for dig. Det bliver sværere og sværere at vide hvornår du skal sige JA eller NEJ, til dig selv eller til andre.  Du kan ikke længere regne med de følelser som dukker op, eller hvad du skal stille op med de udfordringer som du stilles overfor, i din ivrig for at leve.

Når dine undertrykte følelse så dukker op, er det ofte helt upassende og du kæmper for at holde dem nede eller inden i kroppen.  Enten med vrede, stress, hårdhed eller måske med medicin.

GPS’en som du har fået i fødselsgave vil blive sovset ind i udefra kommende påvirkninger som du ikke længere kan filtre i, og evnen til at vide hvad der er godt og skidt for dig, udviskes og din intuition bliver overdøvet af din indre kritiker.  Din indre kritiker kan først gå på pension og være din støtte, når du tør at lade din egen intuition guide dig i livet fremover.

Der er heldigvis flere veje hvorpå du kan genfinde din selv igen, så du kan komme ”helt hjem” til dig selv og mærke livet, som et flow af fleksibilitet, glæde og bevidsthed.

Vælger du terapi eller yoga til, kan livets snoede veje blive til en opdagelsesrejse, hvor du slipper kampen for at være dig.

Valget er dit – jeg valgte både terapi og yoga til. Derfor kan jeg hjælpe dig i dag ©

0 replies

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *