Manden og kvinden – et familie fundament

Grundlaget for familien er den seksuelle tiltrækning mellem manden og kvinden. Sådan har det været lige siden starten af menneskeheden. Det er en naturlov. Naturlovene er til for at skabe orden og grundlaget for et godt liv. Vi er en del af den naturlov, hvis vi ønsker lykken. Når en mand begærer en kvinde, begære han det, han som mand har brug for og ikke har. Når en kvinde begærer en mand, begærer hun også det, hun som kvinde mangler. Manden og kvinden er komplementære som partner og definere gensidigt hinanden.

De er hver især, det som den anden har behov for, og de har begge brug for det, den anden er.

Hvis vi ønsker kærligheden, er vi nødt til at give det, vi er, og tage det, vi har brug for, fra vores partner. Et flow af ”det at give” og ” det at tage”. Når manden og kvinden evner, at give sig hen til det de mangler som mand og kvinde, bliver de til mand og kvinde, og sammen med ham eller hende bliver de et par. Et par som danner fundamentet for kærlighed.

I kærlighedens udtryk er vi både sårbare og ydmyge samtidig med at der er enorme kræfter på spil. Når dette bånd dyrkes og respekteres af begge parter med deres feminine og maskuline energier, vokser det uløselige bånd mellem parterne. De opnår dermed, hver især, at blive hele mennesker. Når et menneske, mand som kvinde, føler sig som et helt menneske – hvor der tages og gives, fyldes hjertet med overflod – til hinanden.

Men fordi både manden og kvinden frygter den slags dybe behov med faren, for en frygtsom afvisning (afvisningen set tidlig i barndommen) er der rigtig mange mennesker, som forsøger at udvikle det modsatte køn i deres eget indre.

Manden forsøger at ligne kvinden, som om han kunne blive en kvinde. Kvinden forsøger at ligne manden, som om hun kunne blive en mand. Hvis dette lykkedes – og det gør det for rigtig mange – så behøver de ikke længere hinanden. De udspaltes og deres parforhold bliver primært et forhold, baseret på bekvemmelighed. Lykken falmer og store indbyrdes forviklinger mellem parterne vokser, i takt med at deres kærlighed separeres og nedsmeltes.

For at et parforhold mellem en mand og en kvinde, skal bære frugt, bliver de hver især nødt til at indfri deres løfte. Manden er nødt til at være en mand (med mandlige energier) og en kvinde er nødt til at være en kvinde (med kvindelige energier).

I parforholdet mellem en mand og en kvinde, bevarer hun kun interessen for ham, når han er en mand og bliver ved med at være det og det omvendte gælder for ham i forhold til hende.

 

0 replies

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *